Helvetin hyvä kirja. Sitä lukee kuin dekkaria. Huimat päät hakkaa Koneen historiikin.

STEFAN LUNDBERG
Toimittaja
Hufvudstadsbladet

Otto Brandt

SISÄLTÖ Juhlakirja ja perheyrityksen tarina avaimet käteen -kokonaispalveluna

AJANKOHTA 2016–2017

TOIMIALA Moottoriajoneuvojen ja veneiden vähittäiskauppa

Pure Media toteutti perheyhtiö Otto Brandtille laadukkaan historiikin avaimet käteen -toteutuksena. Tavoitteena oli tehdä mahdollisimman kiinnostava, avoin ja rehellinen kuvaus perheyrityksen ihmisistä ja sen suhteesta ympäröivään yhteiskuntaan – teos, joka auttaisi suomalaisia ymmärtämään perheyrityksiä aiempaa paremmin.

Useisiin kymmeniin haastatteluihin ja yhtiön 111-vuotisen historian ajalta kerättyihin arkistolähteisiin perustuva Huimat päät sai erinomaiset arviot medioilta, ja kirjasta tehty erillinen VIP-painos jaettiin kaikille suomalaisille kansanedustajille. Kauppalehti Optio nimesi Terho Puustisen kirjoittaman teoksen vuoden 2018 tärkeimmäksi yrittäjyyskirjaksi.

Huimien päiden hienostuneen ulkoasun loi AD Ilari Musta ja upeat valokuvat otti rock-tähtien kuvaajanakin tunnettu Ville Juurikkala. Projektin vetäjä oli Marika Javanainen.

"Sinä et ole vielä valmis. Harvat sanat ovat niin kovia kuin nuo viisi silloin, kun ihminen itse ajattelee toisin."

Tutustu tarkemmin työhömme

Huimat päät tekee yrityshistoriikeille saman kuin John Simonin Koneen ruhtinas pomomuotokuville: kääntää hiukan puisevan ja poseeraavan lajityypin eläväksi historiankirjoitukseksi, jonka näköala lavenee yhden ihmisen tai yrityksen sankaritarinasta paljon yleispätevämmäksi kuvaukseksi omistamisesta, liiketoiminnan operatiivisesta pyörittämisestä ja yrittämisestä elämänkatsomuksena.

Moottoripyöristään tunnetun, mutta paljon muutakin yli satavuotisen historiansa aikana kaupanneen Otto Brandtin tarinassa yrittäjyys on leimallisesti perheyrittäjyyttä. Terho Puustisen kuvaus on kiehtova eikä millään lailla sokeroi isien ja poikien välisiä kamppailuja vallasta. Huimat päät lyö kaiken tiskiin lyhentämättömänä.

TOMMI AITIO
Toimittaja
Kauppalehti Optio

Lisää referenssejä

Yhteydet

Tutustu myös Pure Median palveluihin ja ota yhteyttä. Odotamme soittoasi!